Jeanne’s appeltaart.

1 u 20 minuten

easy

8

Reviews

Ingrediënten


12 el patisseriebloem
10 + 3 el fijne suiker
1 + 1 zakje vanillesuiker
8 el melk
1 + 1 ei
5 appels (bvb Jonagold)
8 el arachideolie
100 gr boter op kamertemperatuur

Bereiding

1.
Bereiding van de taart.
Verwarm de oven op 180 °. Neem een taartvorm van 28 centimeter diameter, vet in met bakspray (Dr.Oetker) bekleed met bakpapier. Zet aan de kant. Neem een grote kom. Doe de bloem, de suiker, vanillesuiker in de kom. Meng. Voeg de melk toe alsook de olie, goed mengen. Het is een dikke pasta. Voeg het ganse ei toe, goed omroeren, beste is met een vork.
Markeer als voltooid
2.
Klaarmaken voor de oven.
Doe het deeg in de vorm, verdeel goed over de taartvorm. Schil de appelen, snijd in schijfjes van ongeveer 1 mm dik en schik dakpansgewijs op de taart. Plaats in de oven voor 55 minuten. Prik met een breinaald in het midden van de taart, als er nog deeg aankleeft, zet nog 5 tot 10 minuten in de oven.
Markeer als voltooid
3.
Bereiden van de crème.
Klop 1 ei los. Doe 3 eetlepels suiker + 1 zakje vanillesuiker bij de boter. Voeg het losgeklopte ei toe, goed kloppen met een klopper.
Markeer als voltooid
4.
Afwerking.
Neem de taart uit de oven en zet op grillstand. Verdeel de crème over de taart. Zet de taart opnieuw in de oven. Als de bovenkant bruin begint worden (ongeveer 2 à 3 minuten) mag de taart uit de oven. Laat 20 minuten staan. Leg een taartrooster boven op de taart, keer om, verwijder het bakpapier en leg een taartschotel op de taart. Draai om.
Markeer als voltooid
Tips
Als de taart onder de grill staat moet je er bijblijven, de taart verbrandt snel.
Je kan de taart eventueel serveren met vanilleijs en een toef slagroom.